Maximera hastigheten även vid höga laster

Thomson har nu släppt en ny storlek av kulskruv i serien ”High Load”.

Med en diameter på 50 mm och en exceptionellt hög stigning på 100 mm har ett nytt kraftfullt höghastighetsalternativ lagts till Thomsons kulskruvfamilj. Denna kan stödja höga körhastigheter, även under extremt dynamiska krav, i applikationer som kräver en dynamisk lastkapacitet på upp till 202,4 kN. Denna förmåga skapar helt nya möjligheter för snabba, precisa rörelser även vid högre laster.

Precis som övriga skruvar i High-Load serien från Thomson, ger den nya storleken jämna, exakta rörelser och en lång livslängd. Höghastighetskulskruvar finns med antingen enkla eller dubbla muttrar. Förspänning finns som tillval och vi kan även kundanpassa för att matcha unika applikationskrav. Stigningsnoggrannheten är upp till ±12 µm/300 mm.

Läs mer i broschyren här, eller kontakta oss direkt!

Ny katalog från Denso

Denso har nu släppt en helt ny produktkatalog. I den nya katalogen finns nu hela Densos imponerande breda sortiment av robotar inklusive de nya kollaborativa Cobotta Pro-robotarna. Du hittar även all information om styrsystem och de övriga tillbehör som finns. Se den nya katalogen och hör av dig till oss med frågor eller funderingar kring […]

Läs mer

Ställdonet som är smartare, mindre och mer effektiv 

Thomson Electrak XD driver utvecklingen av elektriska linjära ställdon framåt och är tillräckligt stark för att klara dina hydrauliska applikationer. Samtidigt är den smartare, mindre och mer effektiv än konkurrerande tekniker. Utöver sin banbrytande styrka erbjuder XD ett omfattande skydd mot även de tuffaste förhållanden med IP-klass IP67/69K och ett temperaturområde på -40 C till […]

Läs mer

Vad kan CAN busskommunikation göra för din automation?

Nästa generations elektriska ställdon som stöder CAN-busskommunikation (control area network) möjliggör intelligent styrbarhet till linjära rörelser, inklusive de applikationer som tidigare använde traditionella elektriska ställdon, hydraulcylindrar eller manuella operationer. Det har skett en betydande [...]

Läs mer