Ta kontroll över dina ställdonsapplikationer 

Allt handlar om kontroll. De nya smarta ställdonens inbyggda elektronik gör att du kan förbättra styrbarheten, spara utrymme och minska installationstiden och totalkostnaden. En ny värld av sammankopplade möjligheter väntar för dina maskinkonstruktioner. 

Som exempel från Thomson Electrak® Modular Control System (EMCS) finns bland annat följande alternativ för återkoppling av position: 

  • Analog positionsåterkoppling 

En högkvalitativ potentiometer med hög upplösning och lågt brus ger en spänningssignal för exakt position och riktningsåterkoppling av kolvstången. 

(Finns till Electrak XD, HD och MD) 

  • Digital positionsåterkoppling för att bestämma position med ökad precision 

En pulsgivare tillhandahåller antingen ett enkel- eller dubbelkanals pulståg för positions- och hastighetsåterkoppling, som kan användas bland annat för att synkronisera ställdon via ett styrsystem. 

(Finns till Electrak HD) 

  • Force Feedback för förbättrad kontroll baserat på inställda lastparametrar 

Denna funktion överför kraften som appliceras på kolvstången över en analog signal eller som ett CAN-bussmeddelande. I kraftkänsliga tillämpningar kommer denna funktion att tillåta systemet att mäta kraften på kolvstången i realtid under hela rörelsen, och kan stoppa ställdonet och aktivera hållbromsen när den önskade kraftgränsen uppnås. 

(Finns till Electrak XD) 

Detta är bara exempel över möjligheter med den inbyggda elektroniken i ställdonen från Thomson.
Läs mer om våra ställdon eller kontakta oss! 

Vad kan CAN busskommunikation göra för din automation?

Nästa generations elektriska ställdon som stöder CAN-busskommunikation (control area network) möjliggör intelligent styrbarhet till linjära rörelser, inklusive de applikationer som tidigare använde traditionella elektriska ställdon, hydraulcylindrar eller manuella operationer. Det har skett en betydande [...]

Läs mer

CAD-modeller Linjärenheter M90 & M140 

Våra populära trotjänare linjärenheterna M90 & M140 har funnits på marknaden i många år. Det är en serie med mycket robusta och pålitliga linjärenheter med nästintill oöverträffad livslängd. Letar du efter något som tryggt och säkert kan utföra en linjär rörelse problemfritt under många år behöver du inte leta längre! För första gången finns nu […]

Läs mer

Ny serie industriella ställdon från Setec

Setec har nu lanserat en ny, uppdaterad serie industriella ställdon. Ställdonen kallas AMC respektive AMT beroende på om motorn sitter i vinkel eller inline. Den nya serien är en vidareutveckling av de äldre ECO/ECU, med förbättrad prestanda [...]

Läs mer