Ta kontroll över dina ställdonsapplikationer 

Allt handlar om kontroll. De nya smarta ställdonens inbyggda elektronik gör att du kan förbättra styrbarheten, spara utrymme och minska installationstiden och totalkostnaden. En ny värld av sammankopplade möjligheter väntar för dina maskinkonstruktioner. 

Som exempel från Thomson Electrak® Modular Control System (EMCS) finns bland annat följande alternativ för återkoppling av position: 

  • Analog positionsåterkoppling 

En högkvalitativ potentiometer med hög upplösning och lågt brus ger en spänningssignal för exakt position och riktningsåterkoppling av kolvstången. 

(Finns till Electrak XD, HD och MD) 

  • Digital positionsåterkoppling för att bestämma position med ökad precision 

En pulsgivare tillhandahåller antingen ett enkel- eller dubbelkanals pulståg för positions- och hastighetsåterkoppling, som kan användas bland annat för att synkronisera ställdon via ett styrsystem. 

(Finns till Electrak HD) 

  • Force Feedback för förbättrad kontroll baserat på inställda lastparametrar 

Denna funktion överför kraften som appliceras på kolvstången över en analog signal eller som ett CAN-bussmeddelande. I kraftkänsliga tillämpningar kommer denna funktion att tillåta systemet att mäta kraften på kolvstången i realtid under hela rörelsen, och kan stoppa ställdonet och aktivera hållbromsen när den önskade kraftgränsen uppnås. 

(Finns till Electrak XD) 

Detta är bara exempel över möjligheter med den inbyggda elektroniken i ställdonen från Thomson.
Läs mer om våra ställdon eller kontakta oss! 

Ny katalog från Denso

Denso har nu släppt en helt ny produktkatalog. I den nya katalogen finns nu hela Densos imponerande breda sortiment av robotar inklusive de nya kollaborativa Cobotta Pro-robotarna. Du hittar även all information om styrsystem och de övriga tillbehör som finns. Se den nya katalogen och hör av dig till oss med frågor eller funderingar kring […]

Läs mer

Maximera hastigheten även vid höga laster

Thomson har nu släppt en ny storlek av kulskruv i serien ”High Load”. Med en diameter på 50 mm och en exceptionellt hög stigning på 100 mm har ett nytt kraftfullt höghastighetsalternativ lagts till Thomsons kulskruvfamilj. Denna kan stödja höga körhastigheter, även under extremt dynamiska krav, i applikationer som kräver en dynamisk lastkapacitet på upp […]

Läs mer

Ställdonet som är smartare, mindre och mer effektiv 

Thomson Electrak XD driver utvecklingen av elektriska linjära ställdon framåt och är tillräckligt stark för att klara dina hydrauliska applikationer. Samtidigt är den smartare, mindre och mer effektiv än konkurrerande tekniker. Utöver sin banbrytande styrka erbjuder XD ett omfattande skydd mot även de tuffaste förhållanden med IP-klass IP67/69K och ett temperaturområde på -40 C till […]

Läs mer