Cobotta – kollaborativa robotar

Densos program av kollaborativa robotar, Cobotta, sätter grunden för nya möjligheter. Cobotta är en ”human-friendly” och kompakt sexaxlig robot som du kan ta med dig var som helst. Den är lättnavigerad och låter dig automatisera uppgifterna direkt. Inga expertkunskaper krävs, och du får en enkel och snabb drift.

  • Säkerhetsdesign – Samarbetsrobotar kräver inga säkerhetsstängsel. Den unika yttre konturen har inga vassa kanter, och består av kurvor som förhindrar att händerna fastnar. Sensorer är inbyggda i de sex rörliga delarna för konstant övervakning av hastighet och vridmoment, för att garantera säkerhet ur en funktionell aspekt.
  • Enkel Installation – Cobotta väger cirka 4 kg, vilket ger enkel portabilitet och har en lastkapacitet på 500 g. Motsvarande för Cobotta Pro är 28 resp 38 kg och 6 resp 12 kg. Den integrerade styrenheten minskar inte bara kabeldragningen, utan möjliggör också konsoliderad styrning med andra enheter.
  • Lätt att använda – Cobotta är utrustad med en direktinlärningsfunktion och ett intuitivt grafiskt användargränssnitt för enkel programmering. En valfri kamera kan monteras för att möjliggöra undervisning med hjälp av kameran.
  • Öppen plattform – Den integrerade kontrollern är öppen och Cobottas kontroll-API har gjorts offentlig, vilket gör det möjligt för kreatörer att utveckla sina egna applikationer i den miljö de väljer (055-versionen).

Vill du läsa om Cobotta – PRO?

Ny katalog från Denso

Denso har nu släppt en helt ny produktkatalog. I den nya katalogen finns nu hela Densos imponerande breda sortiment av robotar inklusive de nya kollaborativa Cobotta Pro-robotarna. Du hittar även all information om styrsystem och de övriga tillbehör som finns. Se den nya katalogen och hör av dig till oss med frågor eller funderingar kring […]

Läs mer

Maximera hastigheten även vid höga laster

Thomson har nu släppt en ny storlek av kulskruv i serien ”High Load”. Med en diameter på 50 mm och en exceptionellt hög stigning på 100 mm har ett nytt kraftfullt höghastighetsalternativ lagts till Thomsons kulskruvfamilj. Denna kan stödja höga körhastigheter, även under extremt dynamiska krav, i applikationer som kräver en dynamisk lastkapacitet på upp […]

Läs mer

Ställdonet som är smartare, mindre och mer effektiv 

Thomson Electrak XD driver utvecklingen av elektriska linjära ställdon framåt och är tillräckligt stark för att klara dina hydrauliska applikationer. Samtidigt är den smartare, mindre och mer effektiv än konkurrerande tekniker. Utöver sin banbrytande styrka erbjuder XD ett omfattande skydd mot även de tuffaste förhållanden med IP-klass IP67/69K och ett temperaturområde på -40 C till […]

Läs mer