Cobotta – kollaborativa robotar

Densos program av kollaborativa robotar, Cobotta, sätter grunden för nya möjligheter. Cobotta är en ”human-friendly” och kompakt sexaxlig robot som du kan ta med dig var som helst. Den är lättnavigerad och låter dig automatisera uppgifterna direkt. Inga expertkunskaper krävs, och du får en enkel och snabb drift.

  • Säkerhetsdesign – Samarbetsrobotar kräver inga säkerhetsstängsel. Den unika yttre konturen har inga vassa kanter, och består av kurvor som förhindrar att händerna fastnar. Sensorer är inbyggda i de sex rörliga delarna för konstant övervakning av hastighet och vridmoment, för att garantera säkerhet ur en funktionell aspekt.
  • Enkel Installation – Cobotta väger cirka 4 kg, vilket ger enkel portabilitet och har en lastkapacitet på 500 g. Motsvarande för Cobotta Pro är 28 resp 38 kg och 6 resp 12 kg. Den integrerade styrenheten minskar inte bara kabeldragningen, utan möjliggör också konsoliderad styrning med andra enheter.
  • Lätt att använda – Cobotta är utrustad med en direktinlärningsfunktion och ett intuitivt grafiskt användargränssnitt för enkel programmering. En valfri kamera kan monteras för att möjliggöra undervisning med hjälp av kameran.
  • Öppen plattform – Den integrerade kontrollern är öppen och Cobottas kontroll-API har gjorts offentlig, vilket gör det möjligt för kreatörer att utveckla sina egna applikationer i den miljö de väljer (055-versionen).

Vill du läsa om Cobotta – PRO?

Rätt lösning med nytt formulär

Nu gör vi det ännu enklare för er att få rätt lösning för er Denso-robot! Vi har tagit fram ett formulär där du som kund kan [...]

Läs mer

Träffa oss på Elmia Subcontractor

Nu är det dags att planera in ett besök på Elmia-mässan i Jönköping i höst. Den 14-16 november har du möjlighet att besöka oss. Dessutom kommer vi [...]

Läs mer

Dämpare för chocklaster

Tidigare har upptagning av stora chocklaster på linjära cylindrar mest förknippats med hydrauliska system, nu har Thomson utvecklat en egen unik lösning för detta som nu erbjuds som tillval till det nya Thomson XD-ställdonet.

Läs mer