Dämpare för chocklaster

Tidigare har upptagning av stora chocklaster på linjära cylindrar mest förknippats med hydrauliska system, nu har Thomson utvecklat en egen unik lösning för detta som nu erbjuds som tillval till det nya Thomson XD-ställdonet. Denna unika lösning gör nu att elektromekaniska ställdon kan användas mer frekvent i applikationer där kraftiga chocklaster kan förekomma. Exempel på detta kan vara olika typer av fordon, truckar, små lastare, snöplogar, gräsklippare etc där risken för chocklaster är större. Dämparen reducerar påfrestningen inte bara på ställdonet vilket kan öka livslängden utan på hela konstruktionen.

Som syns på bilden här bredvid är dämparen monterad vid bakre adaptern vilket tillåter ställdonet att komprimera och ta upp chocklasten under dess livslängd.

Läs mer om den unika dämparen och XD i katalogen eller kontakta oss direkt för en diskussion om din applikation!

Ställdonet som är smartare, mindre och mer effektiv 

Thomson Electrak XD driver utvecklingen av elektriska linjära ställdon framåt och är tillräckligt stark för att klara dina hydrauliska applikationer. Samtidigt är den smartare, mindre och mer effektiv än konkurrerande tekniker. Utöver sin banbrytande styrka erbjuder XD ett omfattande skydd mot även de tuffaste förhållanden med IP-klass IP67/69K och ett temperaturområde på -40 C till […]

Läs mer

Vad kan CAN busskommunikation göra för din automation?

Nästa generations elektriska ställdon som stöder CAN-busskommunikation (control area network) möjliggör intelligent styrbarhet till linjära rörelser, inklusive de applikationer som tidigare använde traditionella elektriska ställdon, hydraulcylindrar eller manuella operationer. Det har skett en betydande [...]

Läs mer

CAD-modeller Linjärenheter M90 & M140 

Våra populära trotjänare linjärenheterna M90 & M140 har funnits på marknaden i många år. Det är en serie med mycket robusta och pålitliga linjärenheter med nästintill oöverträffad livslängd. Letar du efter något som tryggt och säkert kan utföra en linjär rörelse problemfritt under många år behöver du inte leta längre! För första gången finns nu […]

Läs mer