Dämpare för chocklaster

Tidigare har upptagning av stora chocklaster på linjära cylindrar mest förknippats med hydrauliska system, nu har Thomson utvecklat en egen unik lösning för detta som nu erbjuds som tillval till det nya Thomson XD-ställdonet. Denna unika lösning gör nu att elektromekaniska ställdon kan användas mer frekvent i applikationer där kraftiga chocklaster kan förekomma. Exempel på detta kan vara olika typer av fordon, truckar, små lastare, snöplogar, gräsklippare etc där risken för chocklaster är större. Dämparen reducerar påfrestningen inte bara på ställdonet vilket kan öka livslängden utan på hela konstruktionen.

Som syns på bilden här bredvid är dämparen monterad vid bakre adaptern vilket tillåter ställdonet att komprimera och ta upp chocklasten under dess livslängd.

Läs mer om den unika dämparen och XD i katalogen eller kontakta oss direkt för en diskussion om din applikation!

Vi flyttar!

Under året kommer vi flytta vår verksamhet till nya, mer ändamålsenliga, lokaler. En spännande resa som vi har påbörjat och som kommer att pågå under ett antal månader framöver. Vi kommer att göra allt vi kan för att minimera störningar i vår service och leveranser under tiden. Redan nu är en del av vår verksamhet […]

Läs mer

Ny serie miniatyr-kulskruvar från Thomson

Thomson har nu släppt en ny serie kulskruv i minimalt utförande! Med klassens bästa lastkapacitet i jämförbara storlekar ger skruvarna nya möjligheter att göra kraftfulla konstruktioner, i minsta möjliga storlek. Unik kulretur-design i de nya muttrarna, med fler kulvarv som ger maximal kraft, samtidigt som de ger exakt, mjuk och tyst drift.

Läs mer

Ny katalog från Denso

Denso har nu släppt en helt ny produktkatalog. I den nya katalogen finns nu hela Densos imponerande breda sortiment av robotar inklusive de nya kollaborativa Cobotta Pro-robotarna. Du hittar även all information om styrsystem och de övriga tillbehör som finns. Se den nya katalogen och hör av dig till oss med frågor eller funderingar kring […]

Läs mer