Ny serielansering: Thomson Precision Ball Splines

Thomson har nu lanserat en helt ny serie splines-axlar i metriskt utförande. Dessa axlar erbjuder i det närmaste friktionsfri linjär- och roterande rörelse i en produkt vilket ger möjligheter att göra en mer kompakt konstruktion med mycket höga prestanda. Precision Splines erbjuder hög precision och glappfri kraftöverföring tack vare precisionslipade spår i axeln. Produkten är även mycket tålig mot chocklaster och vibrationer samt tål höga hastigheter.

  • Hög lastkapacitet
  • Hög noggrannhet
  • Mycket låg friktion
  • Glappfria muttrar
  • 2 Varianter av muttrar, med och utan fläns
  • Storlek från 6 till 50 mm
  • Maximal längd på axel 500 mm för storlek 6 & 8 mm och upp till 3.000 mm på övriga storlekar.
  • Axel och mutter kan beställas tillsammans eller var för sig.
  • Axeln kan också beställas med önskad ändbearbetning

Läs mer i katalogen eller kontakta oss gärna direkt för en diskussion om din applikation.

Ny katalog från Denso

Denso har nu släppt en helt ny produktkatalog. I den nya katalogen finns nu hela Densos imponerande breda sortiment av robotar inklusive de nya kollaborativa Cobotta Pro-robotarna. Du hittar även all information om styrsystem och de övriga tillbehör som finns. Se den nya katalogen och hör av dig till oss med frågor eller funderingar kring […]

Läs mer

Maximera hastigheten även vid höga laster

Thomson har nu släppt en ny storlek av kulskruv i serien ”High Load”. Med en diameter på 50 mm och en exceptionellt hög stigning på 100 mm har ett nytt kraftfullt höghastighetsalternativ lagts till Thomsons kulskruvfamilj. Denna kan stödja höga körhastigheter, även under extremt dynamiska krav, i applikationer som kräver en dynamisk lastkapacitet på upp […]

Läs mer

Ställdonet som är smartare, mindre och mer effektiv 

Thomson Electrak XD driver utvecklingen av elektriska linjära ställdon framåt och är tillräckligt stark för att klara dina hydrauliska applikationer. Samtidigt är den smartare, mindre och mer effektiv än konkurrerande tekniker. Utöver sin banbrytande styrka erbjuder XD ett omfattande skydd mot även de tuffaste förhållanden med IP-klass IP67/69K och ett temperaturområde på -40 C till […]

Läs mer