Thomson XD – det kraftigaste standardställdonet någonsin

Har du något stort och tungt som behöver flyttas? Nu lanserar Thomson det kraftigaste standardställdonet någonsin med en lastkapacitet på 25.000 N i en smart förpackning. Thomson XD är ett nytt stort steg mot att ersätta komplicerade hydrauliska lösningar med elektromekanik med precision och smarta funktioner. XD är designat för moderna kontrollerbara applikationer och är samtidigt väldigt stryktåligt, med IP-klass IP67/69K och ett temperaturområde på -40 C till + 85 C. Med hastighet på upp till 75 mm/s, en duty cycle på upp till 100% och en livslängd upp till 275.000 cykler finns få gränser för vad man kan klara.

 • Dynamisk last upp till 25.000 N
 • Slaglängd upp till 1.200 mm
 • Hastighet upp till 75 mm/s
 • Duty cycle upp till 100%
 • Livslängd upp till 275.000 fulla cykler
 • Dämpare för chocklaster finns som tillval – nyhet!
 • Inbyggd elektronik för övervakning och diagnostik samt smarta funktioner
 • Kontroll av hastighet, position & kraft
 • Programmerbara ändlägesgivare som tillval
 • Lägesåterkoppling/feedback som tillval
 • Buss-kommunikation (CANopen® or SAE J1939) som tillval

Läs mer i katalogen eller kontakta oss direkt!

Ny katalog från Denso

Denso har nu släppt en helt ny produktkatalog. I den nya katalogen finns nu hela Densos imponerande breda sortiment av robotar inklusive de nya kollaborativa Cobotta Pro-robotarna. Du hittar även all information om styrsystem och de övriga tillbehör som finns. Se den nya katalogen och hör av dig till oss med frågor eller funderingar kring […]

Läs mer

Maximera hastigheten även vid höga laster

Thomson har nu släppt en ny storlek av kulskruv i serien ”High Load”. Med en diameter på 50 mm och en exceptionellt hög stigning på 100 mm har ett nytt kraftfullt höghastighetsalternativ lagts till Thomsons kulskruvfamilj. Denna kan stödja höga körhastigheter, även under extremt dynamiska krav, i applikationer som kräver en dynamisk lastkapacitet på upp […]

Läs mer

Ställdonet som är smartare, mindre och mer effektiv 

Thomson Electrak XD driver utvecklingen av elektriska linjära ställdon framåt och är tillräckligt stark för att klara dina hydrauliska applikationer. Samtidigt är den smartare, mindre och mer effektiv än konkurrerande tekniker. Utöver sin banbrytande styrka erbjuder XD ett omfattande skydd mot även de tuffaste förhållanden med IP-klass IP67/69K och ett temperaturområde på -40 C till […]

Läs mer